Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Kedvencek temetője 800 éves várfalak között |
2008.11.12.
Címkék: Edinburgh, Nagy-Britannia, Skócia, kutya, kutyatemető, vár




Skóciai élményeink bemutatása nem lehet teljes az Edinburgh-i várban található kutyatemető említése nélkül. A meredek sziklára épült erődítményben a királyi palotától a katonai helyőrségen át a börtönig változatos történelmi helyszíneken zajlott az élet.


A nyolc évszázadnyi háborúskodást épségben átvészelt Szent Margit kápolnától (Edinburgh legrégebbi, XII. századból származó épülete, Árpád-házi királylányról kapta a nevét) nem messze, az Argyle Battery pártázott lőrései alatt épült egy apró, kedvencek temetője.


A vár rejtett kincsei közé sorolt kutyatemetőben a sírkövek előtt virágok nyílnak, és példásan gondozzák a pázsitot. A parányi területre a turistáknak nem szabad belépni, csak az ütegállásokból, a lőrések között, vagy a várfalról lehet fényképeket készíteni a lentebb épült temetőről.


A belső várban létesített zöldellő kertben az 1840-es évek, Viktória királynő uralkodása óta temetik a skót regimentek hű kutyáit. A várfal mellett sorakozó sírkövek tanúsága szerint a katonák kabalakutyái, tisztek kedvenc négylábúi, és a seregben szolgálatot teljesített ebek egyaránt nyugszanak a sírokban.


A hagyománytisztelő Skóciában méltó főhajtással emlékeznek meg a háborúkban szolgálatot teljesített katonáikról, és az őket segítő négylábúakról.


Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Legfeljebb 5 állat utaztatása minősülhet nem kereskedelmi célúnak az EU tagállamokba szállított, kedvtelésből tartott állatokból.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved