Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

A Sóstó Zoo a téli hónapokban is egyedülálló látvány |
2008.01.19.
Címkék: Nyíregyházi Állatpark, képriport, tél




A hóban sétáló szibériai tigris fenséges látvány. A széles szájú orrszarvú szintén, bár ez utóbbi meglehetősen szokatlan jelenség behavazott tájjal a háttérben.


Nyíregyházán, a Sóstó Zoo-ban a hideg éghajlatról származó állatok és a trópusokról származó fajok egyaránt megcsodálhatóak a magyar télben. A január kifejezetten kedvez a vadaspark  északról származó lakóinak – így élmény megfigyelni a jegesmedvék játékos birkózását, a fehér farkasok kergetőzését és a szibériai tigris család mindennapjait. Az eredeti élőhelyén  szubtrópusi és trópusi éghajlaton élő fajok képviselőinek egy része a külső kifutókban vidáman nyargalászik bokáig a hóban, pedig a fűtött istállókba bármikor visszahúzódhatna.  Az érzékeny lakók természetesen a Trópusi házban telelnek át.

A hófedte területeken trappoló zebrák és orrszarvúk, a fehérbe öltözött kifutókban játszó oroszlánok és jaguárok jelentős része más európai állatkertből érkezett, így hasonló éghajlaton élt korábban is.  A kiváló alkalmazkodó képességgel bíró, és egyébként is első osztályú táplálékon élő, nagytestű emlősök a hideg idő beálltával némi extra kalóriát is kapnak. Természetesen a fűtött istállók minden érzékenyebb faj rendelkezésére állnak, ahová a fázósabb példányok bármikor visszavonulhatnak.

A park 3500 lakója között vannak a hőmérsékletre rendkívül érzékeny állatok is, mint a hüllők, vagy az apró selyemmajmocskák. Ők csupán tavasszal fognak újra a külső kifutókba költözni, és a télen a 20-25ºC-os hőmérsékleten tartott állatházakban láthatók.


A képeket Révészné Petró Zsuzsa készítette.



Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A vadászgörények legfontosabb fertőző betegsége a szopornyica, amely kutyákban ma már ritkábban fordul elő.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved