Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Betiltanák a macskaszőrmék kereskedelmét Svájcban |
2007.10.29.
Címkék: Svájc, macska, szőrme, állatvédelem


A svájci állatvédők az államszövetség törvényhozásánál szeretnék kieszközölni a jogszabályok megváltoztatását. A békés és egyébként állatbarát polgárairól ismert alpesi országban a szobatigriseket szőrméjük miatt pusztítják.
Az SOS Chats állatvédő szervezet több kantonban is érdeklődött a szűcsöknél, beszerezhető-e náluk macskabunda. A körkérdésben az szerepelt, hogy egy reumás, idős hölgy számára keresnek macskaszőrmét. Rövid időn belül több ajánlat is érkezett, illetve az egyik szűcs magát a kikészített szőrmét is elküldte a vásárlónak álcázott állatvédőknek.
Az állatvédők a hatóságokhoz fordultak. Az általuk eddig felfedezett macskabundák teljesen sérülésmentes állatoktól származhattak. Azt sem tartják valószínűnek, hogy autó gázolta volna el a jobb sorsra érdemes cirmosokat. Az SOS Chats azt szeretné elérni, hogy jogszabályban tiltsák meg a macskaszőrmék adás-vételét.
A svájci hatósági állatorvosi szolgálat véleménye szerint a probléma valóban létezik, viszont rendkívül csekély mértékű a macskabundák kereskedelme. Az állatorvosi vezérkar ezzel együtt vizsgálni kezdte annak lehetőségét, milyen jogszabály alapján lehetne szankcionálni a macskaszőrmék forgalmazását.
A több mint 1,3 millió svájci macska védelmének érdekében számos prominens személyiség, közöttük Michael Schumacher, korábbi F-1 világbajnok is szót emelt.

                                                      Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Az emlődaganatok a kutyák daganatos betegségeinek közel 50%-át adják.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved