Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Igor, az ara fióka |
2010.07.16.
Címkék: Szegedi Vadaspark, madár, papagáj, veszélyeztetett faj

Hosszú idő után újra ara fióka kelt a Szegedi Vadasparkban. Igaz, most nem fészekben, hanem egy keltetőben.


Hosszú idő után újra ara fióka kelt a Szegedi Vadasparkban. Igaz, most nem fészekben, hanem egy keltetőben. Az elmúlt években ugyanis a Vadaspark költő zöldszárnyú ara párjai olyan helyet részesítettek előnyben a kitett mesterséges odúk helyett, ahol nem sikerült kikölteniük, vagy egészségesen felnevelni utódaikat. A gondozók ezért döntöttek úgy idén, hogy maguk keltetik a szorgosan rakott tojásokat. Az első szülött Igor lett, aki az öröm mellett némi fejtörést is okozott az állatkertieknek. Hiszen a papagáj fiókák nevelése az egyik legnehezebb feladat, még a legtapasztaltabb papagájtenyésztőknek is nagy kihívás. Szerencsére segítséget találtak, Hegyi Ferenc hódmezővásárhelyi tenyésztő személyében, akinél papagáj-nevelőszülők fogadták be a gyorsan cseperedő, csupasz kismadarat.


Igor jó kezekben


Mikor már a vadasparki gondozók is tudták etetni, a kis ara visszakerült a Vadasparkba, ahol egy kolléganő vette pártfogásába az általa Igor névre keresztelt, egyre hangosabb madarat.


Hegyi Ferencnél azóta még egy, a Vadasparkból származó aratojás kikelt, sőt, a keltetőben most is tartanak termékeny tojásokat. Így újra gyarapodni fog az állatkert aracsapatának létszáma. A zöldszárnyú arák kb. 20 éve lakják a Vadasparkot, valamennyien egy, a határon lefoglalt csempészszállítmányból származnak. Jelenleg egy nagy röpdében láthatók, amelyet bőgőmajmokkal és pudukkal osztanak meg.

Forrás: Szegedi Vadaspark Hírlevele



Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
2012.01.01 -től csak igazoltan állatorvos által elvégzett, galandférgesség elleni kezelés után lehet kutyát bevinni az Egyesült Királyságba, Máltára, Írországba és Finnországba.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved