Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Négylábú munkatárs magas pozícióban |
2008.12.03.
Címkék: Debrecen, kutya, pumi, állati munkatárs, állati áruház




Találós kérdés: a neve növény, tolat ha kell, és figyel az állati áruházban mi az?
Talányos válasz: Bodza, a kisállattartók Mekkájának felvigyázója.

 

 

Bodza, a 2 éves, nőstény pumi személyében egy sokoldalú kutyát sikerült megismernünk. A debreceni eb a legszélesebb kínálatot felvonultató, kutya-, macska-, papagáj-, díszhal- és gyíkfelszerelés áruházban figyeli a forgalmat.

 

 

A magas pozícióért Bodza is dolgozik: kikeresi a kutyatápos zsákokból megfelelő szintig épített tornyokat, és felugrik a halom tetejére. Félig nyitott szemmel, de teljesen éberen vigyáz a boltra. Kibillenthetetlen belső egyensúllyal viseli, hogy a belépő kétlábú vendégek többsége azonnal dögönyözni és simogatni akarja.


A négylábú vendégeket először megfigyeli, azok pedig szinte mindig óvatos tartózkodásba mennek át, mivel az áruházban Bodza a főnök. Még inkább gazdája, a főnökasszony, akinek a vezényszavára a fehér pumi leül, feláll (a két hátulsó lábára), integet és tolat. A gyors felfogású pásztorkutya nem csak megérti a „tolat” vezényszót, de hátramenetbe kapcsolva el is indul.

 


A felületes szemlélő akár flegmaságnak is vélhetné a nyugalmát, ám Bodza alaposan megfigyeli az áruházban sétáló fajtársait. Szóba sem állt például azzal a divatosra kifésült miniebbel, amelyik a bolt közepén lerakta a kábelt. (A szintén divatosra kifésült gazdi nyomban letagadta, hogy az ő kutyája ilyesmire vetemedett volna. „Van itt egy másik kutya is a boltban, az csinálta.”)

 



A télikabátot próbáló spániel és gazdái nagy örömmel fogadták Bodza megjelenését. Ki számított arra, hogy a vásárláshoz előkerül egy ilyen szórakoztató cimbora gondolhatta a spániel csak az a póráz ne lenne… A két eb legszívesebben az egész áruházban szélvészként rohangált volna. Szerencsére maradt lehetőség a móka számára a póráz mindkét végén. Bodza kutya szerepéről a vásárlókkal való jó kapcsolat építésében előadást lehetne szerkeszteni.

Köszönjük a fényképezési lehetőséget az áruház vezetőjének és Bodzának.



Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Az emberi használatra készült láz- és fájdalomcsillapítók jelentős része mérgezést okozhat macskán.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved