Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Lajhár a szoláriumban |
2009.02.28.
Címkék: Veszprémi Állatkert, képriport, lajhár




Mit csinál egy lajhár február közepén? Leginkább csüng a faágon és fejszámolásokat végez a legkönnyebben elérhető növények tápértéke és az elérésükhöz szükséges mozgás által fogyasztott energia vonatkozásában. Az Amazonas egyik mellékága partján ehhez hozzá képzeli az ember a szinte áthatolhatatlanul sűrű dzsungelt, és a párás félhomályban megvillanó színes madarakat.

A fagyos hazai februárban, a havat taposva Veszprémben valóban élénk fantázia szükséges a brazíliai esőerdő fákon csüngő lajhárokkal kidekorált hangulatának felidézéséhez. Hacsak...
Hacsak be nem néz az ember a Veszprémi Állatkert trópusi madárházába, ahol még az is kiderül, mit csinál egy lajhár a nagy magyar február közepén.






Röviden: szoláriumozik. Kissé bővebben: békésen szunyókál kedvenc lámpája alatt. Őkelme hagyta magát karnyújtásnyi távolságról fényképezni, néha álmosan belepislogva az objektívbe. Egyszer azért lajhárunk is mozgásba lendült. Túl közel került hozzá a fényképezőgép. Ez felkeltette a kíváncsiságát, feléje nyúlt, és ki akarta azt venni a kezemből. A mozdulat oly lassan bontakozott ki, míg egy fizetős szoláriumban kettő zseton lecsörög. A megélénkült lajhár sértődötten vissza is vonult, amikor nem érte el a zsákmánynak kiszemelt fényképezőgépet. Saját ritmusához képest fergeteges sebességgel mászott be az ágak sűrűjébe.
Az is lehet, hogy a szoláriumozás után eljött a szaunázás ideje.


Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva



Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A "zúza" a házityúkban a rendkívül izmos falú zúzógyomor,  ami a magvak őrlésében vesz részt és a mirigyes gyomorba továbbítja az őrleményt.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved