Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Nagy buli a legnagyobbnak |
2009.09.02.
Címkék: Pablo, Veszprémi Állatkert, orrszarvú, szélesszájú orrszarvú, születésnap



Ma ünnepli születésnapját a Veszprémi Állatkert legnépszerűbb állata, minden tekintetben nagy sztárja, Pablo, aki San Diegoban látta meg a napvilágot, 1977. szeptember 2-án.


Az orrszarvú körökben is jelentős méretű Pablo Németországból költözött a Veszprémi Állatkertbe.

Az Afrika-szavanna kifutó 2,6 tonnás lakója jelenleg zebrákkal és gnúkkal él együtt.


Pablo a szélesszájú orrszarvúakra jellemzően elsősorban fűféléket (szénát) fogyaszt, egy nap 60 kg szénát eszik meg. Legkedvesebb csemegéje az alma, ebből alkalmanként 20 kg fogy el.

Pablo napi kedvelt elfoglaltságai közé tartozik a napozás, illetve a dagonyázás. Hogy jókora testét karban tartsa, nemrégen hatalmas fatörzseket kapott, melyeket előszeretettel görget a közel egy hektáros kifutóján.


A legtöbb szélesszájú orrszarvú más fajokkal szemben igen toleráns, Pablo közülük is kitűnik jóindulatú és barátságos természetével.

Állatkerti körülmények között az orrszarvúk közel 50 évig élnek, így Pablo a maga 32 évével egy középkorú úrnak felel meg.


A jeles nap alkalmából egy gyümölcsökből készült torta várta meglepetésként a kifutóban a hatalmas sztárt.


A születésnapi torta 10 kg jonatán almából, banánból, szilvából és sárgarépából állt, amelyet Pablo gondozói készítették kedvencük számára.



Boldog születésnapot, Pablo!

Forrás: Veszprémi Állatkert




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A "zúza" a házityúkban a rendkívül izmos falú zúzógyomor,  ami a magvak őrlésében vesz részt és a mirigyes gyomorba továbbítja az őrleményt.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved